Algemene omschrijving:
Als je werkt in de afwas dan ondersteun jij jouw keuken- en restaurantcollega’s door al het serviesgoed, glaswerk, bestek en keukenmateriaal in rekken te plaatsen en dan door de automatische was- en spoelmachine te halen. Indien nodig spoel je het eerst handmatig af.
Specifieke bedrijfsinformatie:
-
Indien er specifieke bedrijfsinformatie is kan deze hier ingevuld worden
Werkzaamheden:
- plaatsen van rekken schoon serviesgoed/bestek in transportwagens;
- zo nodig reinigen van transportwagens en afvoeren van schoon serviesgoed, bestek e.d. naar magazijnruimte;
- signaleren van problemen met apparatuur en de voortgang aan leidinggevende;
- afwassen van serviesgoed, glaswerk, bestek en keukenmaterialen, in de regel met behulp van een automatische was-/spoelmachine;
- sorteren van vuil serviesgoed, glaswerk, bestek e.d. en verwijderen van vuil en etensresten;
- plaatsen van gesorteerd serviesgoed, bestek e.d. in daartoe bestemde rekken en deze plaatsen op invoerbaan van was-/spoelmachine;
- afnemen van rekken met gewassen en gedroogd serviesgoed, bestek e.d. van afvoerbaan van was-/spoelmachine;
- zo nodig nadrogen of poleren van afgewassen stukken;
transporteren van schoon serviesgoed, bestek e.d. naar gebruikslocatie.
Competenties / vaardigheden:
- Is niet vies van afwas/schoonmaakwerk;
- neemt verantwoordelijkheid voor het eigen werk;
- stelt het gezamenlijke belang boven het eigen belang;
- Werken in de horeca betekent dat jij jouw collega's helpt ook zonder dat ze er om vragen;
- gaat uit van het motto ‘vele handen maken licht werk’;