Cafetaria medewerker.

12,50 p/u
Krabbendijke
za 3 augustus
17:00 tot 21:00 (4:00 u)
Over Eetcafe & Cafetaria de Krab

Al meer dan 30 jaar is Eetcafe & Cafetaria de Krab een kernfactor in de Horeca in Krabbendijke en omgeving. Kwaliteit en klantvriendelijkheid zijn top-prio binnen ons bedrijf. We zijn continu bezig met verbeteren en vernieuwen en volgen de laatste trends op horeca gebied op de voet. Om ons zelf scherp te houden zijn we lid van brancheorganisatie Profi; zij zorgen voor een klankbord en regelmatige keuringen met mystery guests om ons scherp te houden. Vorig jaar zijn we door hen beloond met een score van 93% en dit jaar hebben wij een score van 94% behaald. Daarnaast staan we ook in de Nationale Smulgids (https://www.smulgids.nl/).

De Krab is centraal gelegen in het hart van Krabbendijke. Kwaliteit & ambacht kenmerken onze werkwijze. Wij gaan alleen voor de beste kwaliteit, daarom bakken we zelf onze verse frieten voor en komen veel van onze producten uit eigen keuken.

Wij zijn een erkend leerbedrijf.

Bekijk alle shifts van dit bedrijf
Omschrijving

Algemene omschrijving:

Is in samenwerking collega's/kok verantwoordelijk voor het (voor)bereiden van snacks, gerechten en/of maaltijden.

Werkzaamheden:

  • Bereid snacks, gerechten en/of maaltijd volgens bestelling;
  • Neemt bestelling op, en bereid bestellingen voor;
  • assisteren van colllega's/kok;
  • schoon houden van de frituur, keuken en werkomgeving;
  • is naast de keukenwerkzaamheden ook bereid om andere werkzaamheden uit te voeren;

Competenties:

  • heeft relevante werkervaring als snackbar medewerker;
  • is communicatief sterk en beantwoordt vragen van klanten;
  • is stressbestendig en kan goed met druk omgaan;
  • kan snel schakelen, en kan goed planmatig werken;
  • kan goed in teamverband werken en kan taakgericht werken;
  • is een echte werker in de keuken en staat open voor nieuwe werkwijzen;
  • gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie.

Specifieke bedrijfsinformatie: 

  • Klantvriendelijkheid  en kwaliteit zijn prioriteit nummer 1

 

  • Start en einde werkzaamheden
    • 5 minuten voor start werkzaamheden ben je aanwezig zodat er ook nog even een goede overdracht kan plaats vinden met de collega die je aflost
    • Wanneer men denk klaar te zijn met de werkzaamheden wordt altijd eerst afgemeld bij het één van de venoten of als die niet aanwezig zijn het vervangende staflid. Vooral op zaterdagavond is het nooit hetzelfde mbt de drukte en dat is dan ook niet van te voren exact in te roosteren natuurlijk. Soms kan het voorkomen dat je eerder weg kan, maar we verwachten soms ook dat je wat langer kan blijven als het druk is en er nog veel werk te doen is. Natuurlijk kan het voorkomen dat je nog andere plannen hebt na werktijd, laat dat dan bij het begin van de werkzaamheden even weten, dan proberen we daar rekening mee te houden.
    • Laat je werkplek schoon achter voor je collega die na jou komt en voor de werksters. Ook is het heel belangrijk dat er geen etensresten, friet, kruimels, etc op de grond, tafels en werkbanken blijven liggen. We hebben gelukkig nog nooit last van ongedierte gehad en dat willen we zo houden, maar dan is dit een zeer belangrijk punt!

 

  • Pauzes en eten op het werk
    • Niet op de werkplek, maar bv aan de bar
    • Frisdranken: drinken onder werktijd mag gratis uit de flessen die in de fustenkoeler staan. Het aantal drankjes dat genuttigd wordt moet wel binnen de perken blijven, maximaal 2 per werkblok. Als je meer wilt drinken kun je uiteraard water of thee nemen, of zelf drinken meenemen.
    • Koffie en thee: Voor thee voor het personeel hebben we een waterkoker in de keuken, thee zakjes in de la onder het koffiezetapparaat. Koffie mag men ca 2 bakjes per persoon per dag pakken.
    • We verwachten dat iedereen zijn eigen lunch pakketje meeneemt of wanneer men geen pauze heeft, dat men voor of na het werk eet. Per week mag iedereen 1 klein frietje en 1 normale snack op kosten van de krab eten. Overige producten van de Krab die worden genuttigd verwachten we dat ze in redelijkheid betaald worden, waarbij men een korting van 25% mag hanteren.
    • Wanneer men meer dan 5 uur per dag werkt, hoort daar een pauze van 30 minuten bij. Pauzes mogen alleen gehouden worden als er in blokken van 5 uur of langer achter elkaar gewerkt wordt. Er wordt dan in overleg bepaald wanneer het mogelijk is om pauze te nemen. Pauzes vinden plaats in eigen tijd.

  • Vakanties en vrije dagen
    • Vrij vragen; we doen dit in overleg; is geen kwestie van melden dat je vrij hebt
    • Vakanties (langer dan 2 dagen vrij of in weekend vrij) minimaal 2 maanden van tevoren
    • Verlof op zaterdagen: Voor medewerkers die hun vaste werkdagen op zaterdag hebben is het maximale aantal vrije zaterdag 5 per jaar.
    • Werken op extra feestdagen

Extra Feestdagen zijn Nieuwjaarsdag, 2de Pasen, Koningsdag, 2de Pinksteren en de Braderie. Op deze dagen moet er extra gewerkt worden. In principe moet iedereen dan werken/beschikbaar zijn. Dat is normaal bij dat soort dagen in de horeca. In de praktijk is het echter zo dat niet altijd iedereen ook echt nodig is, dus kunnen er een aantal "vrij" krijgen. Men kan er dus vanuit gaan dat je in principe al die dagen moet werken maar dat je waarschijnlijk 2 van die 5 dagen vrij krijgt. Om te voorkomen dat altijd dezelfde personen extra moeten werken met die dagen wordt er een schema bijgehouden. Heb je het ene jaar bv de pasen gewerkt, dan proberen we het zo te regelen dat je het volgende jaar bij pasen vrij bent. Bij Braderie en Koningsdag is het altijd alle hens aan dek en kun je er vanuit gaan dat iedereen in ieder geval één dagdeel moet werken.

  • Werkkleding
    • Tijdens het werk draag je werkkleding met logo in de vorm van een polo/shirt/vest en een sloof/schort. Deze wordt door de krab in bruikleen aan de medewerkers verstrekt.
    • Werkschoenen en broeken dient de medewerker zelf voor te zorgen.
    • Geen broeken met scheuren en gaten ed.

    Fooien

    • We vragen of solliciteren nooit naar fooien.
    • Wanneer fooien door de klant worden gegeven bedanken we daar altijd netjes voor, ook al is het maar een kleine fooi.
    • De algemene afspraak is dat fooien in de fooienpot gaan waar we als personeel jaarlijks enkele keren een uitje van organiseren. Dit geld ook voor parttimers en inleenkrachten. Wanneer men niet wenst deel te nemen met de gezamenlijke fooienpot dien je dit duidelijk aan te geven.